SENSytywni.pl - temat: "WOLNOŚĆ", 20.12.2017

włącz .

SENSytywni.pl
Rozmawiamy!!!
Kolejne - ósme w tym cyklu rozmów - spotkanie skoncentrowane będzie wokół tematu: „WOLNOŚĆ”
Uwaga!!! Tym razem gościć nas będzie Kawiarnio - księgarnia "Biały Konik", Muzeum Etnograficzne, ul. Kredytowa 1, Warszawa

Uwaga - tym razem spotykamy się we ŚRODĘ 20.12 2017 o godz. 18:00
Zapraszamy serdecznie!!!
Każda rozmowa i wszystkie poruszane w tym cyklu tematy, nakierowują nas do podróży ku własnemu wnętrzu poprzez inspiracje płynące z dzielenia się tym, co wnoszą inni ze swojej perspektywy. Co to oznacza i jak "być sobą" - refleksje z ostatniego spotkania nakierowały nas na przyjrzenie się bliżej, czym jest wolność, jak ją rozumiemy, jak realizujemy ją w życiu, jak dać jej więcej przestrzeni. Rozmowa o wolności - jako ostatnia w roku 2017 - przypada w czasie, kiedy celebrujemy koniec starego roku i początek nowego. Warto przyjrzeć się więc temu, co blokuje i ogranicza wolność - jaki mają na nią wpływ nasze przekonania, poglądy, interpretacje zdarzeń, światopogląd. Na ile wspierają nas one w rozwoju, a na ile ograniczają? Czy wewnętrzna wolność polega na tym, że pozwalamy sobie na „bycie sobą” w każdej sytuacji? A może na tym, że świadomie wybieramy te myśli i przekonania, które nam służą i dzięki którym możemy realizować najlepszą wersję siebie w przyszłości?

Program wieczoru:
18:00 - 19:15 swobodna rozmowa osadzona w temacie spotkania
19:15 - 19:30 przerwa na herbatę i „pyszności”
19:30 - 21:00 warsztat interaktywny: praca z obrazem, słowem, ruchem itp.

Formuła jest prosta - przyjdź, zasiądź z nami przy wspólnym stole, podczas rozmowy podziel się swoją perspektywą (jeśli chcesz, jeśli wolisz słuchać - to tylko słuchaj), także słuchając i otwierając się na inne, wzajemne inspiracje.
Prosimy o potwierdzenie uczestnictwa na mail fundacji: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Można przyjść na jedno spotkanie - bez zobowiązania uczestnictwa w kolejnych.
Udział w spotkaniu/rozmowie jest dobrowolny i nieodpłatny.
Prosimy o punktualność. Jeśli jednak z ważnych powodów nie uda Ci się dotrzeć na godz. 18:00, przyjdź o której możesz i włącz się do dyskusji.

Naszym celem jest rozmowa dzięki której możemy się wzajemnie wzbogacać, poznać podobne lub odmiennie punkty widzenia. Tworzymy bezpieczną przestrzeń, gdzie każdy ma możliwość poczuć się wysłuchany, zrozumiany, zauważony. Gdzie ważny jest każdy człowiek, jego czas, jego odczucia, opinie, poglądy. Gdzie możemy zatrzymać się na chwilę i otworzyć się na swój świat oraz zaciekawić i ubogacić perspektywą innych osób.
Spotkania prowadzą:
Alicja Kuczyńska - Krata: mediator, terapeuta relacji, trener komunikacji
Dominika Krata: psycholog, arterapeuta, mediator

Znajdź nas na facebooku: https://www.facebook.com/SENSytywni/