Mediacja - Wiedza i praktyka. Skuteczne rozwiązywanie konfliktów.

włącz .

Już w najbliższy weekend 20 -21 lutego 2016 roku rozpoczyna się kolejna edycja praktycznego specjalistycznego szkolenia w ramach autorskiego projektu "Mediator w społeczności". Jest ono dedykowane osobom zainteresowanym zdobyciem i doskonaleniem umiejętności dialogu, empatycznej komunikacji w konflikcie i szukania rozwiązań uwzględniających potrzeby obydwu stron. Przed nami twórcze inspiracje, i mediacyjna przygoda - sześć weekendów praktycznych ćwiczeń, interakcji, wymiany doświadczeń. Prowadzi autorka projektu: Alicja Kuczyńska-Krata. Szczegółowe informacje - w załączniku.

Absolwenci szkolenia będą praktycznie i teoretycznie przygotowani m.in. do:

- uruchomienia i/lub rozwijania własnej praktyki mediacyjnej;

- prowadzenia mediacji w różnych obszarach sporów w społecznościach lokalnych (sąsiedzkich, środowiskowych, biznesowych, szkolnych itp.);

- prowadzenia mediacji rodzinnych, małżeńskich i związanych z rozstaniem/rozwodem, w sporach sądowych i pozasądowych;

- przeprowadzania mediacji sądowych w sporach cywilnych (z możliwością wpisania na listę stałych mediatorów sądowych;

- korzystania ze zdobytych i utrwalonych podczas kursu umiejętności w swojej pracy zawodowej i budowaniu relacji w życiu osobistym;

- rozszerzenia swoich kwalifikacji zawodowych o umiejętności efektywnej komunikacji w trudnych sytuacjach i pokojowego rozwiązywania konfliktów.