Praktyczne szkolenie z mediacji: maj - czerwiec 2014

włącz .

Szanowni Państwo,
W załączeniu znajdują się pełne informacje o planowanym w najbliższym czasie intensywnym praktycznym szkoleniu z mediacji w ramach projektu Fundacji MEDIARE "Mediator w społeczności".  Szkolenie odbędzie się w miesiącach maj - czerwiec 2014 roku. Jest ono skierowane przede wszystkim do kadry kierowniczej, członków zarządów i liderów w organizacjach,  do menedżerów kierujących zespołami i projektami itp. - do tych wszystkich osób, które chcą podwyższyć swoje kompetencje zarządzania zespołami o praktyczne umiejętności zarządzania konfliktem i pokojowego rozwiązywania sporów. Szkolenie ma dodatkowy atut - dla osób zainteresowanych wykonywaniem zawodu mediatora i rozwijaniem kompetencji osobistych i zawodowych w tym zakresie, stanowi ono podstawę programową oraz daje możliwość rozpoczęcia praktyki mediacyjnej (zgodnie z wytycznymi Społecznej Rady do spraw Rozwiązywania Konfliktów i Sporów przy Ministrze Sprawiedliwości w sprawie zasad kształcenia mediatorów w Polsce).

Celem szkolenia jest przeprowadzenie uczestników przez wszystkie etapy mediacji oraz trening umiejętności mediacyjnych, dzięki którym każdy konflikt można przekształcić tak, aby stał się początkiem kontaktu, zrozumienia i wzajemnej współpracy, rozwoju indywidualnego każdej ze stron, podnoszenia efektywności pracy zespołów pracowniczych, grup projektowych, środowisk lokalnych itp.

Fundacja MEDIARE zastrzega sobie możliwość zmiany terminu szkolenia w sytuacji, gdy do 11. 04. 2014 r. nie uzyskamy potwierdzenia uczestnictwa od minimum 6 osób. Zgłoszenia prosimy kierować na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Mediacje: Szkolenie Praktyczne 2014 (PDF)